Tips på bröd bak!
Här kommer receptet på väldigt Goa frukost frallor!!
25 g jäst
300 g (3dl) mjölk
200 g (2dl) kallt vatten
2 msk rapsolja eller smält smör
760 g (12-13 dl vetemjöl)
2 tsk salt
1. Smula jästen och lös den i mjölken eller i vattnet. Tillsätt rapsoljan eller smöret och mjölet. Arbeta degen kraftigt för hand eller i bakmaskin tills degen släpper bunkens kanter, 3-5 min. Låt degen vila 30 min.
2. Strö salt över degen. Arbeta åter kraftigt tills degen blir blank och bildar fina glutentrådar, högst 5 min. Plasta in noga! Använd plastfilm eller stoppa bunken i en stor, ren plastpåse. Låt degen jäsa 4-5 timmar.
3. Sätt ugnen på 225 grader. Lägg bakplåtspapper på 2 plåtar. Mjöla bakbord. Dela degen i 12 st lika stora släta bullar. Fördela på plåtarna. Låt vila tills ugnen blivit varm.
4. Vispa upp ägget och pensla bullarna. Strö på vallmofrön. Grädda ca 12 min tills bullarna blivit härligt svällda och fått en fin gyllene färg. Låt svalna på galler under bakduk. Lycka till!!