lefamille

Pyssel och skriver mest om vardagen och familjelivet.

Bakstim....

Kategori: Allmänt

Igår var jag på Borås sjukhus och tog bort 2 visdoms tänder. Tur för mig att jag inget äter utan går på pulver för jag ser ut som om jag har pås sjukan eller något, väldigt lik pigan Lina i Emila i lönneberga iaf=)...Så eftersom jag inte får äta så blir jag lite lätt rastlös över all tid jag har över så bakade lite bröd.
2 limpor till syrran som tack för alla kläder jag fick=) och 2 till Marcus, siraps bröd fick de bli...

Skriver ut receptet om de är någon som är sugen på att baka=)

Sirapsbröd
 

100 g jäst
1 tsk salt
1-1,5 bröd sirap
100 g smör
3 dl vatten
7 dl mjölk
7 dl rågsikt
1,5 kg ca vetemjöl

Smula jästen, smält smöret och blanda med mjölken tills den är fingervarmt. Blanda i resterande ingredienser, Låt degen gärna vara lite klibbig. Låt jäsa i 40 min. Baka ut till 4 st limpor och låt sedan jäsa i ca 30 min igen. In i ugnen på 200 grader längst ner i ugnen i ca 30-35 min.




Idag fick de bli vit kladdkaka och vita kladdkake muffins=)

Vit kladdkaka

2 ägg
2 dl socker
1 msk vaniljsocker
2,5 dl vetemjöl
3 msk apelsinjuice
100 g smält vit choklad
100 g smält smör

Rör ihop ägg och socker. Sikta ned vaniljsocker och vetemjöl. Tillsätt apelsinjuicen, den smälta chokladen och de smälta smöret. Rör smeten slät och fin med slickepott. Häll smeten i en smörad och bröad(kan använda kokosflingor istället för ströbröd) bakform och grädda mitt i ugnen i 150 g ca 30 min. ställ gärna in i kylen och ät dagen efter då den är som godast.


Vita kladdkake muffins

2 ägg
2 dl socker
1 msk vaniljesocker
2,5 vetemjöl
100 g smält vit choklad
0.5 tsk bakpulver
100 g smält smör

Rör ihop ägg och socker. Sikta ned vaniljsocker och vetemjöl. Tillsätt den smälta chokladen och de smälta smöret och bakpulvret. Rör smeten slät med slickepott. Häll smeten i muffins formar och grädda mitt i ugnen på 200 grader i ca 10 min. Går bra att frysa.


Kommentarer


Kommentera inlägget här: