lefamille

Pyssel och skriver mest om vardagen och familjelivet.

Flädersaft

Kategori: Allmänt



  • 40-50 klasar fläderblommor
  • 3-4 stora citroner
  • 2 liter vatten
  • 2 kg strösocker
  • 30 g citronsyra
  1. Plocka fläderblommorna.
  2. Lägg de nyplockade blomklasarna i ett kärl stort nog att rymma minst sju liter.
  3. Borsta citronerna noga under varmt vatten och skiva dem tunnt. Lägg dem i kärlet tillsammans med fläderblommorna.
  4. Koka upp vatten och rör ner socker och citronsyra. Häll den heta vätskan över fläderblommorna och citronerna. Täck kärlet med lock.
  5. Låt saften stå svalt i 3-4 dagar.
  6. Sila saften och häll upp den i plastlådor med lock. Förvara saften i frysen.

Kommentarer


Kommentera inlägget här: